Twitter verilerinizin silinmesi için 18 aya kadar beklemeniz gerekebilir

Twitter hesabınızı kapattığınızda (deactivation) verileriniz Twitter üzerinde başkalarınca erişilemez hale geliyor, kapatma tarihinden itibaren 30 gün sonra ise Twitter tarafından silinmeye başlıyordu. Silme işleminin 1 hafta içerisinde tamamlanacağı hususu Twitter’ın Gizlilik Politikası (“Privacy Policy”) belgesinde belirtilmekteydi:

For up to 30 days after deactivation it is still possible to restore your account if it was accidentally or wrongfully deactivated. Absent a separate arrangement between you and us to extend your deactivation period, after 30 days, we begin the process of deleting your account from our systems, which can take up to a week.

https://twitter.com/en/privacy/previous/version_13

18 Haziran 2017 tarihinde Gizlilik Politikası (“Privacy Policy”) belgesinde yer alan bu ifadede değişiklik yapıldığını görüyoruz. Hesabınızı kapattığınızda verilerin silinmesinin 30 gün sonra başlayacağına ve 1 haftada tamamlanacağına dair kısım metinden kaldırılmış. Bunun yerine, verilerin en çok 18 ay süresince saklanacağı belirtiliyor.

We keep Log Data for a maximum of 18 months. If you follow the instructions here (or for Periscope here), your account will be deactivated. When deactivated, your Twitter account, including your display name, username, and public profile, will no longer be viewable on Twitter.com, Twitter for iOS, and Twitter for Android. For up to 30 days after deactivation it is still possible to restore your Twitter account if it was accidentally or wrongfully deactivated.

https://twitter.com/en/privacy

Yapılan bu değişiklik sonucunda verilerinizin hemen silinmeyeceği, kapatma anından itibaren 18 ay süresince Twitter tarafından saklanabileceğini düşünebiliriz. Verilerin bu süre sonunda gerçekten silinip silinmediğinden ise sanıyorum asla tam olarak emin olamayız.

Bir Yorum Yazın